Strony

.

.

Myśl na dzisiaj i jedzonko, tym razem dla leniwych lub zapracowanych czyli łatwe, szybkie i pyszne:)

Bywają takie dni, kiedy człowiek ma tak dużo pracy, że na nic już nie ma czasu ani siły, albo po prostu chce odpocząć, a jednocześnie zjeść coś pysznego.
Zjeść coś pysznego i nie zmęczyć się przy gotowaniu, to połączenie, które zawsze lubię. A jeśli jest to jeszcze tanie, to tylko lepiej dla sprawy.
Na dobry początek ciasto, o którym ostatnio głośno w internecie. Ma nazwę, która wiele mówi: Leniwiec. Przepis można znaleźć na kilku stronach ja korzystałam z tej:  http://pychaciasta.bloog.pl/id,4913460,title,Leniwiec,index.html?_ticrsn=3&smoybbtticaid=6116b3

Nic się tutaj właściwie nie robi, tylko sypie składniki w odpowiedniej kolejności, miesza i piecze, a ciasto jest pulchne, pyszne i piękne. Nie zdążyłam niestety zrobić zdjęcia swojemu, nadrobię następnym razem, bo pomysł z pewnością wart jest powtórzenia.

A myśl, którą chciałbym się podzielić, zaczerpnięta została z popularnej ostatnio książki ,,Siła nawyku"
Mówi o małych zwycięstwach. Takich, które odnosimy codziennie, nie zwracając na nie najmniejszej uwagi lub nie odnosimy, bo nam się wydaje, że małe sprawy nie mają znaczenia. Są bardzo ważne, mówi autor Charles Duhigg, bo to właśnie one są częścią składową każdego większego sukcesu.

Pysznego jedzenia, wielu małych zwycięstw i dużych osiągnięć życzę wszystkim w pierwsze zimne październikowe dni.




1 komentarz:

  1. Ja to ciasto znam jako amerykańskie, aczkolwiek nazwałam je
    "Zapach jabłek i cynamonu, czyli jak rozgonić chmury".
    Piekę je od 15 lat...pycha!
    Ten przepis to mi nawet nagrodę przyniósł, więc tym bardziej polecam.
    Pod linkiem 1-szym przepis. pod 2-gim przepis konkursowy.
    http://powertex-ewa.blogspot.com/2012/09/zapach-jabek-i-cynamonuczyli-jak.html
    http://ewamackowiak.blogspot.com/2015/12/jan-morawski-konkurs-i-sodkosci.html

    Pozdrawiam, serdeczności zostawiam Ewa.

    OdpowiedzUsuń

© Agata dla WioskaSzablonów | Technologia blogger. | Freepik FlatIcon